szebibalu
110
Human
Priest
szebibalu
Szint: 110
Faj: Human
Kaszt: Priest
Nem: Female
Hozzászólások: 3
szebibalu

Nóémi jelentkezése

HozzászólásSzerző: szebibalu » 2017.02.01. 12:43

Karakter Név: Nóémi
Class: Priest (Holy)
Race: Human (female)
----------------------------------------------------------------------------------------------
- Profil: (Armory) http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/N%C3%B3%C3%A9mi/simple
- Előző Guild(ek): Equites, Nosferatus
----------------------------------------------------------------------------------------------
- Kérdés: Keresztneved?
- Válasz: Balázs
- Kérdés: Életkorod?
- Válasz: 24
- Kérdés: Miért pont hozzánk akarsz csatlakozni és miért hagyod/hagytad ott jelenlegi guilded?
- Válasz: Főként az itt játszó barátom, illetve a raid teljesítményetek miatt. A jelenlegi guildban sajnos egy hc boss leküzdésére sem elég 3 óra, és sajnos jóval kisebb gear esetén sem voltam lemaradva, valamint nem látom a fejlődés lehetőségét sem. Egy szó mint száz, hiányzik a progress raidelés.
- Kérdés: Egyéb fontosabb alt karaktereid? (profillal)
- Válasz: Van egy bm hunterem is, főként vele jártam raidre, mert mindig a dps-el volt a baj... http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Nior%c3%a9/simple
- Kérdés: Három progress raid nap van, Szerda, Csütörtök és Hétfő, tudod vállalni?
- Válasz: Természetesen, különben nem is jelentkeztem volna.
- Kérdés: Az elvállalt raideken, 20:00-23:00-ig Online tudsz lenni?
- Válasz: Igen.
- Kérdés: Használtál-e már VoIP programot (TS, Ventrillo) és képes vagy-e kommunikálni mikrofon használatával?
- Válasz: Igen.
- Kérdés: Raid tapasztalatod a játékban?
- Válasz: Sajnos a szerveren nem igazán ütöttem mytic bossokat (talán egy lement), Wodban brf illetve pár boss kivételevel hf-et is hc-ban, jelenleg en-t hc-ban, illetve nh-t normálon. Régebben heti rendszerességel icc 25/10 hc.
- Kérdés: Melyik volt a legnehezebb Boss amivel eddig találkoztál, és miért?
- Válasz: Így hogy még nem igazán myticezek nehéz rámondani bármelyik bossra is, hogy nehéz, de az aluriel hc- val való küzdelmez mondanám, mert ott jobban kell figyelni a másikra is, ami sokaknak nehéz tud lenni.
- Kérdés: Milyen rotationt/prioritást használsz egy targeten, illetve aoe-nál (healernél értelemszerűen single target és group healnél)?
- Válasz: Healként elég nehéz rotát írni, mivel mindig minden más. De ami biztos, hogy a fight elött a két tankon felsteckelem a pray of mendinget ( amit lehetőleg utánna cd-re nyomok) és egy renewel indítom utjára őket. ha nagyon single healolnom kell, Light of T'uure-val kezdem, hiszen instant, és mindenek elött növeli az utánna beérkező healjaimat, a sérülés mértékétől függően jön utánna Holy Word: Serenity, renew, flashel. Ha területi sérülés van igyekszek a benne álló, vagy őket eltaláló emberekre Holy Word: Sanctify tenni, hogy utána a Prayer of Healing-el többet healoljak rajtuk, illetve a dot-os emberekre renew és pray of mending-et teszek.
- Kérdés: Mi alapján állítod össze a geared? Melyek azok a statok, amelyek elsődlegesek az itemek kiválasztásánál?
- Válasz: Leginkább arra törekszem, hogy a nekem kellő statot legyenek meg, mégha kevesebb ilvl-t is eredményeznek. Intellect-> mastery-> Crit/Haste
- Kérdés: Miért ezeket a talenteket használod? Indokolj párat a kiválasztott talentjeid közül egy PVE boss példáján bemutatva.
- Válasz: Guldan lesz a kiválasztott boss.
-90-es tallentként a divinityt használom, nagyon jól jön pl a szemeknél, hogy az utána lévő prayer of Healing is mégtöbbet healol, illetve passzív, és amúgy is többet lehet healolni ezzel a tallentel.
-75 ös tallentnek, a surge of light-et használom. Rendkívül jól tud jönni egy instant heal, akár a lefújás közepette, vagy amikor futni kell és nem lehet castolni, illetve emberek megmentésére is kiválóan alkalmas, amellett, hogy a manámnak is jót tesz.
60-ason a Light of the Naaru-t választom, mivel az előző két választott talentet még effektívebbé teszi, illetve a másik kettő nem igazán javít a heal teljesítményen.

- Kérdés: Jelölj meg két oldalt, ahol utánanézel a karaktereddel kapcsolatos változásoknak.
- Válasz: leginkább ptr +rendes patch note-kat nézek, de wowheaden és icy-veins is olvasgatok.
- Kérdés: Aktívan használod a Guildod Fórumát és weboldalát?
- Válasz: Egyik sincs a jelenlegi guildnek, de minden nap rá tudnék nézni.
- Kérdés: Mi az általad játszott karakter gyengesége és erőssége?
- Válasz: Erősségnek a sokoldaluságát gondolom (pl ha a 0 hp-ról kell felhúzni az embert, vagy szárnyat adni, hogy ki tudjon futni, vagy akár elrántani a bajból, így bármi baj van, lehet tenni ellene.) Gyengeségnek talán a azt nevezném, hogy palabuff nélkül hosszú fight-okon el tud fogyni a manna. (persze rendes csapattal valószínűleg ez nem így lesz)
- Kérdés: Barátok AoD-ban/Ajánlód? (van "neve" / nincs)
- Válasz: Cerealkillah, illetve Cenda-t ismerem még az equitesből, bár keveset játszottunk együtt.
- Kérdés: Van-e tapasztalatod bármely offspeceden, illetve ha egy boss fight úgy kívánja, hajlandó vagy-e áttalentolni?
- Válasz: Kipróbáltam, mind a 2 offspecet, és nagyjából képben vagyok velük, és ha szükséges, természetesen.
- Kérdés: Milyen a jelenlegi számítógép konfigurációd, alkalmas-e a 25 fős raideléshez?
- Válasz: Amd phenom II X955, 8 GB ram, RX480 videokártya, teljes mértékben alkalmas.
- Opcionális: Bármi egyéb amit tudatni szeretnél velünk, mert úgy érzed fontos számodra vagy esetleg döntő lehet a felvételed szempontjából.
- Válasz: Egyszerre örülök is meg nem is, hogy most van tagfelvétel, egyrészről jó, mert lehetőségem van erősíteni a csapatotokat és együtt játszanom a barátommal, de másfelől szomorú is mert nem úgy nézek ki mint aki progress guildbe való. Ennek ellenére úgy érzem, hogy mégis helyem van köztetek, mert geart bárki összeszedhet, de hiába, ha még a tűzből sem tud kiállni. Jó lenne, ha lett volna még pár hetem a jelentkezés előtt rendes geart és tapasztalatot szerezni, de ha most van tgf, akkor most kell jelentkezni, mert aztán hiába lesz gear, meg ami kell. Az encantokhoz, csak annyit, hogy olyan cuccokra amit valószínű, hogy nagyon hamar lecserélek, nem raktam fel a legdrágább.
----------------------------------------------------------------------------------------------

- Állítsd fontossági sorrendbe, te általad szerint. (1. a legfontosabb és így tovább...)

1. Társaság
2. Progress
3. Loot
4. PVP
5. Sör

----------------------------------------------------------------------------------------------
- Van valami kérdésed felénk?
- Kérdés(ek): Egyenlőre nincs.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Ábránd
110
Draenei
Priest
Ábránd
‹ Alliance of Destiny ›
Guild: Alliance of Destiny
Szint: 110
Faj: Draenei
Kaszt: Priest
Nem: Female
Kaszt (Diablo): Wizard
Nem (Diablo): Female
Follower (Diablo): Templar
Hozzászólások: 77
Ábránd

Re: Nóémi jelentkezése

HozzászólásSzerző: Ábránd » 2017.02.01. 17:45

Nem én hozok döntést, de mint egyedüli Holy Priest a guildben, megosztanám az észrevételeimet:

Megnéztem a január 28-án készült logokat a karidról, ami ugyan csak normál Nighthold volt, de képet ad róla milyen spelleket használsz, amellé amit leírtál.

HC és Mythic fightokon nagy valószínűséggel elég hamar kifogynál manából. A Holy priest egy http://www.wowhead.com/spell=2061 spammer. Mégis alig castolsz http://www.wowhead.com/spell=2061 -t. Helyette rengeteg http://www.wowhead.com/spell=139 -t tolsz, amit viszont nem is szabadna, mert kevés heal-ért cserébe nagyon sok manába kerül (és nem csökkenti a Power World spellek CD-jét sem). Ha a tankokra CD-re tolod a http://www.wowhead.com/spell=33076 -et, akkor úgy is eleget lesz fent a http://www.wowhead.com/spell=139 rajtuk, ráadásul ingyen. Sokkal jobban megéri a http://www.wowhead.com/spell=2061, hiszen nem csak nagyobbat healel, hanem a Masterynkből adódóan úgyis fent hagy egy HoT-ot is (Echo of Light) azon akit healeltél és még a http://www.wowhead.com/spell=2050 CD-jét is csökkenti. Ha ki van rakva a http://www.wowhead.com/spell=200128 talent, akkor még tovább lesz fent az Echo a következő http://www.wowhead.com/spell=2061 után.
Ha pl épp futnod kell valamiért és nem állhatsz meg castolni, de látod hogy valaki nagyon low hp-n van, akkor talán úgy megéri eltolni, hogy először egy http://www.wowhead.com/spell=208065 és aztán a http://www.wowhead.com/spell=139, hátha azzal megmented amíg mástól beér egy nagyobb heal, vagy míg megállhatsz castolni.
Emellé: a raiden nem egyedül healelsz. Én azért sem használom a http://www.wowhead.com/spell=139 -t, mert a heal nagy része overheal lenne. Mire azt a kevés healjét feltickeli, addig egy másik healer spellje nagy valószínűséggel felhealeli azt a sérülést.

A második leggyakrabban használt spelled a http://www.wowhead.com/spell=596. Ez sem jó, mert szintén nagyon sok manába kerül (emellé nem biztos, hogy azt az embert fogja healelni akinek a legnagyobb szüksége lenne rá). Nem azt mondom, hogy ne használd, csak kevesebbet és máshogy. Itt egy példa: a legtöbbször a http://www.wowhead.com/spell=34861 előtt használod, pedig utána sokkal jobban megéri a http://www.wowhead.com/spell=197031 talent és a http://www.wowhead.com/spell=196489 trait miatt. Előbbi 6 secig 15% bonus heal, utóbbi 15 secig 18% bonus heal ha megvan a 3 trait pont (vagy több, ha olyan Reliced van). Ugyanazért a manáért 33%-al többet healelhetsz 6 secig ugyanazzal a spellel (és így még az Echo healje is nagyobb lesz). 2 seces cast time-al az 3 http://www.wowhead.com/spell=596. (És mire ezt a kombót végigcastolod addigra már fél percet le is faragtál a http://www.wowhead.com/spell=34861 CD-jéből)

http://www.wowhead.com/spell=64843 előtt érdemes feltenni a http://www.wowhead.com/spell=33076 -t a http://www.wowhead.com/spell=196492 trait miatt, aztán pedig vagy a http://www.wowhead.com/spell=2050 -t vagy a http://www.wowhead.com/spell=34861 -t hogy fent legyen a http://www.wowhead.com/spell=197031 talent buffja. Ezekkel lesz még hatékonyabb a nagy heal.

A fentieket nem kioktatásnak szántam, csupán meg szerettem volna osztani veled hogyan tudsz többet kihozni a karakteredből. Mythic raidre tisztában kell lenni ezekkel az összefüggésekkel, hiszen a raid eredményessége múlhat rajta (vagy a helyed a raidben).


Leginkább arra törekszem, hogy a nekem kellő statot legyenek meg, mégha kevesebb ilvl-t is eredményeznek. Intellect-> mastery-> Crit/Haste

Ezt nem értem teljesen. Itt a neckre és a gyűrűkre gondolsz, ugye? Mert azokra igaz. De a többire: ahogy írod, az Int az első, a legfontosabb. Akkor miért hordanál kisebb ilvl-ű itemet (amin kevesebb az Int), csak a secondary statok miatt? Persze, 5 ilvl különbségnél jogos amit írsz, de afölött már érdemes átgondolni mi éri meg jobban.

Amire kíváncsi lennék még:
Miért csak egy legendary van a karin? Nincs még meg, hogy kettőt hordhasson, vagy nem esett még másik? Persze megértem, ha eddig nem ez volt a mained, de számomra így olybá tűnik hogy nem sok időt fordítottál erre a karakterre. Aminek lehet ezer meg egy oka. Emellé a fegyvered Trait szintje ha jól látom jelenleg 33-as. Ez kevés, sokaknak a guildben már az altjukkal is megvan a 35.


Összegezve:
Most kezdünk átállni HC-ról Mythicre. Nem tudom mennyi idő lenne beletanulnod, hogy teljesen más módon használd a spelljeid, úgy, hogy kibírd a fightokat manával. Rengeteget kellene fejlődnöd gearben, beleértve a fegyvered trait szintjét. Ez pedig rajtad múlik főként, hiszen rengeteg mythic pluszt jelent.
Nekem ez így kevésnek tűnik, sajnos. Megértem, hogy szeretnél többet elérni a játékban és jobb lenni, de nem nekünk kellene a mythic progress elején megtanítani megfelelően játszani a karaktereddel. Szerintem neked se lenne az igazi, ha a heti egy HC raidre bekerülnél, ott próbálkozhatnál, aztán a többi nap, amikor Mythic van a padon ülj mert még nincs meg a kellő geared vagy tapasztalatod.

Sandross
Officer
Dwarf
Warrior
Sandross
‹ Alliance of Destiny ›
Officer
Guild: Alliance of Destiny
Szint: 90
Faj: Dwarf
Kaszt: Warrior
Hozzászólások: 1841
Officer
Sandross

Re: Nóémi jelentkezése

HozzászólásSzerző: Sandross » 2017.02.01. 18:46

Szia,

Átbeszéltük a dolgokat és sajnos el kell, hogy utasítsuk a jelentkezésed, elsősorban amiatt, mert mythic raidre kész embert keresünk.

További jó játékot.

Üdv,
Szem
Kép

szebibalu
110
Human
Priest
szebibalu
Szint: 110
Faj: Human
Kaszt: Priest
Nem: Female
Hozzászólások: 3
szebibalu

Re: Nóémi jelentkezése

HozzászólásSzerző: szebibalu » 2017.02.01. 19:01

Szia!
Először is köszönöm, hogy írtál és hogy ilyen sokat.

Igazából jó dolgokat írtál, és ezekkel én is tisztában vagyok, csak gondoltam nem írom le ezeket, bár azért néhányat odaírtam,többek között, hogy Holy Word: Sanctify, után kell használni a Prayer of Healing-et. Tisztában voltam a Divine Hymn elötti Prayer of Mending el is. Ismerem a spelleket elolvasom, és próbálok a leghatékonyabban használni őket, és igen jól látod a helyzetet nem egyedül healolok, de sajnos nem is úgy mint egy rendes raidben. Természetesen ha fölöslegesen tikkelgetne a renew én sem azt pakolnám. Biztos más a helyzet egy olyan csapattal akik tudják a dolgukat, és nem akarják megölni magukat, illetve ha vannak mellettem olyan healok akikre lehet számítani. Ezekhez nagyon gyorsan és könnyen tudok alkalmazkodni. :) De ha látom, hogy egyszerre 5-en haldokolnak és csak egyet tudnék megmenteni Prayer of Healing-et fogok kasztolni megadva az esélyt a többi healnek, hogy megmentsünk mindenkit. (persze ezzel is lehet vitatkozni, csupán felvázoltam egy helyzetet, hogy megértsd az én szemszögemet is.)

Nem is várom, hogy megtanítsatok játszani, meg szerintem nem is igazán lehet, és nem is kell. Ami hiányosságom van hamar megtanulom, illetve látva a dolgokat igyekszek alkalmazkodni a csapathoz.

Igen csak ilyen kis 5-10 item lvl különbségekre gondoltam.

Sajnos még csak 1 healos legendary esett nekem. (és még nem is tudnám hordani, akárcsak a 35 ös traitem sincs meg, gondoltam még a jelentkezés előtt megcsinálom, de inkább előbb írtam mielőtt felvesztek valakit, és az is benne volt, hogy valószínűleg csak jövőhéten megyek raidra addigra meg már rég meglesz természetesen.)

A gearem tényleg kicsi, sajnos ennyit tudtam eddig kihozni belőle, persze dolgozom rajta, de egyenlőre ilyen.

szebibalu
110
Human
Priest
szebibalu
Szint: 110
Faj: Human
Kaszt: Priest
Nem: Female
Hozzászólások: 3
szebibalu

Re: Nóémi jelentkezése

HozzászólásSzerző: szebibalu » 2017.02.01. 19:06

Rendben van köszönöm, hogy fontolóra vettétek a felvételemet. Én biztos vagyok benne, hogy nem bántátok volna meg de megértem mert tényleg nem vagyok mytic kész gearben. Majd esetleg még később is jelentkezek! :)

További jó játékot, és sok sikert a Mytic raideken!

cron

Belépés  •  Regisztráció